Miyuki Rocailles 15-3-2020

Miyuki rocailles, wat kun je er mee maken?

Maart 15 - 2020

Met het voorjaar in het vooruitzicht gaat het bij mij altijd kriebelen om nieuwe armbandjes te maken. Het liefst een beetje summerproof en makkelijk te combineren met andere armbandjes. 

We hadden al een mooie collectie van 45 kleuren aan Miyuki 6/0 rocailles en daar zijn vorige week 33 kleuren aan Miyuki 11/0 rocailles toegevoegd.
Nu zijn er zeker zo'n 300 kleuren aan Miyuki 11/0 rocailles, dus je snapt dat we keuzes moesten maken.... Wellicht zullen we in de toekomst nog nieuwe kleuren aan de collectie toevoegen, maar we moeten ergens mee starten ;-)

De 6/0 rocailles hebben veel mogelijkheden doordat ze een groot rijggat hebben van 1.6mm. De rocailles passen door het grote rijggat bv. over het 1.5mm rundleer.  Zo kun je dus hele leuke wraprambanden maken met oa 1.5mm rundleer en de 6/0 rocailles.
Deze armbanden zijn (in verschillende polsmaten) kant-en klaar te koop, maar we hebben ook DIY pakketten van de armbanden gemaakt, zodat je de armbanden zelf kunt maken. De werkbeschrijving staat bij de DIY pakketten en krijg je er ook bijgeleverd.

Dit zijn 2 verschillende wraparmbanden met de 6/0 rocailles. 

 

De 2 verschillende rocailles zijn ook heel erg leuk om samen te combineren. Ik heb er de zomerse bloemen armbandjes mee gemaakt. Op de foto had ik nog maar 2 kleuren 11/0 rocailles, dus de keuze is nu reuze met 33 kleuren!

 

Wat heb je nodig voor de zomerse bloemen armbandjes?

  • ​1 zakje Miyuki 6/0 rocailles 
  • 1 zakje Miyuki 11/0 rocailles
  • C-lon Bead Cord 
  • Knoopje

De armbandjes maak je alleen met het C-lon Bead Cord. Er past helaas geen 1mm rundleer dubbel door de 6/0 rocailles, vandaar alles met het C-lon Bead Cord.
Je hebt een stuk draad (60 cm) nodig die je gebruikt als 'binnenste draad' die dubbel door de 6/0 rocailles gaat, en je hebt een stuk draad (50cm) nodig waarmee je het knoopsgat maakt, en een stuk draad (ca 2mtr) die de 'werk draden' worden voor de verspringende weitasknoop.
Op de 'werkdraden' rijg je de 11/0 rocailles, en doordat je om de 6/0 rocailles een weitasknoop maakt worden vanzelf de bloemetjes gevormd.
Het is wel even friemelen met de kleine 11/0 rocailles, maar het resultaat is super en lekker zomers.

Ik heb er nog bijpassende armbandjes bij gemaakt in de Chan Luu Style met alleen de 6/0 rocailles. Zo kun je er eindeloos op los variëren
met maar heel weinig materialen en kralen.

 

© 2010 - 2024 Curly`s Beads | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel