Zoetwaterparels

Strengen Zoetwaterparels

De strengen zoetwaterparels zijn allemaal gekweekte parels in zoetwater meren in oa China, Indonesië en Japan. In de zachte delen van de mossel worden stukjes epitheelweefsel geplaats en als reactie op deze indringer maakt de mossel laagjes parelmoer aan. Zo ontstaat er in een periode van zo'n 10 maanden tot max. 6 jaar een parel, die is opgebouwd uit meerdere lagen parelmoer. 
De zoetwaterparels zijn eigenlijk nooit helemaal perfect rond, dit heeft te maken doordat de zoetwaterparels (in tegenstelling tot zoutwaterparels) uit massief parelmoer bestaat en er geen massieve kern in zit. De stukjes epitheelweefsel lossen uiteindelijk helemaal op.
De binnenkant van de mosselschelp bepaalt uiteindelijk de natuurlijke kleur van de parel. Natuurlijke kleuren van de zoetwaterparels zijn; zalmroze, ivoorwit, licht grijs en zacht roze.

De lengte van de strengen zoetwaterparels is ca. 35cm.

Indien de voorraad van een artikel op '0' staat, wil dat niet zeggen dat we het betreffende artikel niet meer hebben. Het zou kunnen zijn dat het in de winkel- of beursvoorraad, nog wel aanwezig is. Je mag altijd even telefonisch contact met ons opnemen of via de mail curlysbeads@gmail.com

Staat er 'uitverkocht' bij een artikel, dan is dat artikel ook echt uitverkocht. We proberen de voorraad dan zo snel mogelijk weer aan te vullen. 

 

per pagina
Sorteer op
    1 - 12 van 19 resultaten
  • 1
  • 2
© 2010 - 2024 Curly`s Beads | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel